Från Auto till Manuell – Fotokurs online via Skype!

(1 kundrecension)

1 895 kr

Har du en avancerad kamera (systemkamera) men du fotograferar alltid i autoläge? Är du nyfiken på hur din kamera egentligen fungerar och vill ta kontroll över dina bilder?

Jag erbjuder en fotokurs online via Skype med högst tre deltagare. Vi träffas vid två tillfällen med ett par dagars mellanrum, så att du får tid att öva och samla ihop till frågor innan vi avslutar kursen.

Är ni en grupp som vill ha en egen kurs? Kontakta mig så hittar vi ett passande datum!

Vill du gå kursen men kan inte delta på de angivna datumen? Anmäl dig till nyhetsbrevet, så missar du inte när jag lägger ut nya datum. Jag erbjuder även privatlektioner, då kommer vi överrens om en tid som passar dig!

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategori:

Låt mig hjälpa dig att ta de första stegen med din kamera i manuellt läge!

Jag erbjuder en fotokurs online via Skype i mindre grupp om max tre deltagare. Vi träffas vid två tillfällen med ett par dagars mellanrum så att du får tid att öva och samla ihop till frågor innan vi avslutar kursen.

Målgrupp

Du har säkert haft din kamera ett tag och tycker mycket om att fotografera men du fotograferar alltid i autoläge. Kanske blir systemkameran kvar hemma till förmån för den mycket lättare mobilen, eftersom de bilderna blir ganska bra? Eller så har du just fått din första kamera och nu vill du lära dig hur du ska använda den på bästa sätt så att investeringen inte blir liggandes!

Förkunskaper

Inga, däremot är det bra om du har fotograferat lite med din kamera, oavsett om bilderna har blivit bra eller dåliga. Har du inte gjort det än? Ta en fotopromenad runt huset direkt!

Innehåll

​Det kan kännas övermäktigt att försöka förstå alla funktioner som din kamera har. Trots detta är det faktiskt bara ett fåtal saker som du behöver förstå och kunna hantera för att få full kontroll över dina bilder! Du kommer lära dig den grundläggande kameratekniken för att ta kontroll över dina bilder samt lämna alla de automatiska programmen bakom dig en gång för alla. Vi kommer göra mindre övningar under lektionerna men du kommer även få med dig hemuppgifter att göra mellan lektionerna.

Upplägg

​Vi träffas under två tillfällen. Första tillfället är ca 2,5 timmar och vi går igenom det grundläggande och ser till att du hittar allt viktigt på din kamera. Du kommer sedan få en hemuppgift att göra själv, självklart finns jag till hands om du har frågor. Planera gärna in ett par timmar mellan lektionerna så att du har gott om tid för hemuppgiften. Under andra tillfället på ca 1,5 repeterar vi det vi lärde oss, pratar om hemuppgiften och du får lära dig mer övergripande om teman ”runt om kameran” som kan ge dig insikt i hur du kan utvecklas samt göra dina bilder ännu bättre!

Detta ingår i priset

 • Max 3 deltagare
 • Kursmaterial Jag skickar ut krusmaterialet ca 2v innan kursen.
 • Stöd under och efter kursen Jag finns självklart till hands för frågor både under samt efter kursen.

Material att ha tillgängligt under kursen

 • Kameran med ett objektiv samt fulladdat batteri
 • Extra batteri eller laddare
 • Instruktionsbok (om du har)
 • Kursmaterialet
 • Gott humör och nyfikenhet
 • (En kopp te eller kaffe till pausen)

Länkar

Här finns ett blogginlägg om mina tankar inför att skapa en online fotokurs via Skype.

Är du nyfiken på mina bilder? Ta dig en titt på Instagram eller Facebook!

Anmäl dig till nyhetsbrevet så missar du inte när vi lägger ut nya datum!

Typ av kurs

Lektion i grupp, Privatlektion

Datum

Enligt överenskommelse, Långfredag 10 April 10:00-12:00 & Annandag påsk 13 April 18:00-19:00, Lördag 30 maj 9:30-12:00 & Måndag 1 juni 18:00-19:30

1 recension av Från Auto till Manuell – Fotokurs online via Skype!

 1. Agnes Zimmer

  Bra kurs för att lära sig (eller komma ihåg igen) hur man fotar med sin systemkamera. Mycket tydligt material, frågor besvarades och saker föll på plats. Kul med övningar och feedback. 🙂

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *