Hem Gröna bandet 2017

Gröna bandet 2017

Sommaren 2017 vandrade jag gröna bandet, en vandring från Grövelsjön i Dalarna till Treriksröset. Min vandring blev 135 mil och 67 dagar men den ledde mig mycket längre än bara från start till mål. Som ett resultat av vandringen så flyttade jag från Odenplan i Stockholm till Jänsmässholmen i Offerdal. Mer om mitt liv här kan ni läsa här.

karta över gröna bandet

Själva vandringen var tuff, svettig, kall, regnig och alldeles, alldeles underbar. Att få leva en vandrares vardag, att varje dag få vakna omgiven av fjälluft, laga frukost med vatten från en johke, bada i fjällsjöar och se soluppgången var något alldeles enastående! Eller ja… De flesta dagarna regnade det och blåste gjorde det också. Men att tvätta fötterna i smältvatten så kallt att fötterna smärtar är också skönt. Och krypa ihop i tältet och laga mat i absiden är också väldigt mysigt!

Jag har skrivit några blogginlägg från vandringen eller mer korrekt från vandringens första halva från Grövelsjön via Storlien, Jänsmässholmen och Klimpfjäll till Hemavan. Resten av vandringen gick längs vältrafikerade vandringsleder och därför kändes det inte lika inspirerande att skriva om den. Men den motivationen kanske dyker upp en dag?

tält i solnedgången

Gröna bandet var minst sagt en livsomvälvande upplevelse. Känner du att fjällen lockar, att du bara vill fortsätta gå och upptäcka vad som finns bakom nästa krön? Då är det egentligen väldigt enkelt men samtidigt så svårt: vill du, så kan du! Det handlar faktiskt bara om att sätta en fot framför den andra i lagom takt och lagom många gånger per dag. Och till slut har man gått väldigt långt!

Bloggen om (delar av) Gröna Bandet 2017

Bloggen är på engelska du hittar alla inlägg här nedanför. Jag har även på senare tid skrivit två inlägg som handlar om vandring lite mer allmänt.  Jag får ofta frågan vad jag har för utrustning och i olika forum diskuteras vikten ofta, gärna och framförallt väldigt kategoriskt, De hittar du under inläggen om mitt gröna band.

Mina tankar om vandring

Här har jag skrivit några inlägg om mina tankar kring vandringsrelaterade ämnen. Men det kanske blir fler framöver om andan faller på. 

Min utrustning en vanlig fjällvandring

Min utrustning för fjällvandring har ändrats väldigt lite sedan jag gick Gröna bandet 2017 några förändringar är det. Framförallt har jag bytt ut saker som inte uppfyllde mina krav på utrustning och...

Läs mer...
En vit hund som spanar över en fjälldal i Offerdal i Jämtland.

En sanning med modifikation

Utrustning. Vad får den väga? Måste den vara fjäderlätt? Vad är en onödig pryl? Och vem bestämmer egentligen det`? Två år efter mitt eget gröna band, två somrar av att...

Läs mer...