Några ord om mig

Privat profilbild Anna Gustafsson

Jag heter Anna Gustafsson och bor i Offerdal. En lite okänd, men väldigt trevlig och vacker del av Jämtland. När jag först flyttade hit, så bodde jag i det fantastiska Jänsmässholmen, nu har min sambo och jag köpt en liten gård i Offerdal.

Resan hit har varit ganska brokig. Jag är född i Göteborg, uppvuxen i Tyskland och har bott i Schweiz, Frankrike och Italien innan jag flyttade till Sverige och Göteborg 2011 och Stockholm 2014. Sommaren 2017 gick jag Gröna bandet, det är en vandring på 135 mil mellan Grövelsjön och Treriksröset. 

En vandring som gav mitt liv en ny riktning

Efter nästan 10 veckor med ett liv som är väldigt basalt och mänskligt kände jag att det är något med storstaden som skaver ännu mer än tidigare. Jag trivdes så bra med att ägna all min tid åt att äta, sova, hålla sig hel och tillräckligt ren och ha dagar när den enda uppgiften är att gå en bit. Vissa dagar lite längre, andra dagar kortare – och ibland ingenstans alls. Det var på grund av den vandringen som jag hösten 2017 flyttade från Odenplan i Stockholm till Jänsmässholmen i Jämtland – en by med 25 personer vid fjällets kant och vägens början.

Frågan jag får oftast är nog om jag flyttade pga en man. Men så är det inte, inte alls. Min sambo träffade jag när jag bodde i Jänsmässholmen (han var gäst på hotellet i byn) efter ca 3 månader – och nu har vi flyttat till en gård några mil neråt skogslandet.

Mer om vandringen kan du läsa i min blogg.

”Du är som peran – bra till allt!”

Jag är utbildad ingenjör i teknisk fysik och har arbetat både inom forskning, som konsult och inom industrin utomlands och i Sverige. Den vägen har inte varit spikrak, och jag har genom min yrkeskarriär tagit de chanser som dyker upp och så fått möjligheten att arbeta på många spännande platser och med fantastiska kollegor från hela världen. Mer om mitt yrkesliv hittar du här.

Att ”jag är som peran” är något jag har fått höra regelbundet sedan jag flyttade till Offerdal. Och det kanske ligger någonting i det. Jag har byggt leder, jobbat på hotell, drängat inom renskötseln, gjort hemsidor och sålt både digitala och tryckta bilder. Mitt motto är att jag kan lära mig allt jag är intresserad av, och jag blir bra på allt jag tycker är roligt. 

Jag är numera småföretagare på heltid och du hittar mitt företag här.

Min sambo Claes och vår samojed Sputnik.
Min sambo Claes och vår samojed Sputnik.
Rulla till toppen